A kísérőlevélnek rövidnek kell lennie, maximum fél oldalasnak és a pályázás okáról szóljon, illetve a pályázó alkalmasságáról.

Nem ajánaltos a jelenlegi családi helyzetre kitérni, esetleges problémákról írni, mert az nem ide való.

A kísérőlevélben is nagyon fontos a helyesírás!

Derítsük ki az interjúztató vagy a kapcsolattartó nevét és névre szóló kísérő levelet írjunk, mert az jó benyomást kelt, figyelmességre utal, de maradjunk a hivatalos stílusnál, ne fogalmazzunk szlengben.

Kerüljük a közhelyeket és ne fényezzük saját magunkat, hanem a fél oldalnyi levélben konkrétan nevezzük meg, hogy miért az adott állásra pályázunk és miből gondoljuk, hogy alkalmasak vagyunk az állás betöltésére.

A kísérőlevelet az önéletrajzzal egy dokumentumban küldjük el és ne csatoljuk külön egy másik dokumentumban, mert az plusz munkát jelent az interjúztatónak. Fontos: nem kell megköszönni, hogy elolvasta levelünket, ugyanis azért hirdette meg az állást, hogy valaki(k) jelentkezzen rá.


Üdv, Iulia

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldi-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr31369135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vik1 2009.09.09. 21:09:18

Sziasztok!
Akit valóban érdekel a külföldi munka annak bátran merem ajánlani ezt az oldalt, mert nekem is csak pozitív tapasztalatom van. Igaz, hogy még nem találtam állást, de bármilyen kérdésed van, vagy bármi kétség merül fel benned, itt mindíg meg fogod kapni rá a választ. Nagyon naprakészek és sok hasznos információt tudnak. Úgyhogy csak bátran és sok sikert mindenkinek.
Üdv Viktor
süti beállítások módosítása