Helyzet:

  • nincs Magyarországon (jól fizető) munkalehetőség a szakmádban
  • elégedetlen vagy, váltani szeretnél
  • már gondolkodsz azon, hogy külföldre mész dolgozni

Megoldás:

  • Jelentkezz a Tiroli Álláskeresőnél német, fényképes önéletrajzzal és szerezz állást rekord időb belül, ráadásul minden segítséget ingyen kapsz.

Jól hangzik?

oneletrajz@tiroli.hu - ide várjuk az önéletrajzod!

Feltétel:

  • Jó német nyelvtudás, amit letesztelünk telefonon keresztül
  • Azonnali kedzés, tehát ha mi hívunk, akkor készülj fel, hogy 1 héten belül kint fogsz dolgozni (ha beszélsz németül).
  • Szakmai végzettség vagy munkatapasztalat (a szakképzettséget nem igénylő állásoknál, pl. szobalány, konyhai kisegítő, mosogató, házmester).

 

Indul a nyári szezon és van munkalehetőség, raadásul május 1-től eltörlik a munkavállalási engedélyt!

Küldjed be az önéletrajzod még ma!

oneletrajz@tiroli.hu

 

Sziasztok!

Iulia vagyok a Careers Worldwide-tól és nyílt hetet tartok a Careers Worldwide blogon a legújabb ausztriai vendéglátós állásokról, kérdezz bátran!

Itt leszek minden nap péntekig és válaszolok Neked.

Újdonság: nevet változtattunk. A Careers Worldwide helyett Tiroli Álláskereső lett az új nevünk, de a társaság a régi és a weboldal is egyelőre megmarad. Mostantól a www.tiroli.hu weboldalon lehet nálunk önéletrajzot feltölteni és álláskereső útmutatókat letölteni ingyen.

Miért volt ez szükséges? Hát sajnos nagyon kevesen tudják kimondain a Careers Worldwide nevet és úgy döntöttünk, hogy új és magyar nevet adunk magunknak. :)

Mit szólsz? Tetszik az új név? Szerinted is jobb mint a régi?

A másik újdonság az, hogy szereztünk 100 munkalehetőséget Ausztriából, a vendéglátásban és egy zárt körű rendezvényen, a budapesti Millenárisban szeretnénk esélyt adni azoknak az álláskeresőknek, akik már eldöntötték, hogy a téli szezonban akarnak dolgozni és pénzt keresni.

Részletek és regisztráció a weboldal alján: www.tiroliexpo.hu

Időpont: szeptember 3-4-5

Helyszín: Budapest, Millenáris B épület

Regisztrációs határidő: augusztus 31.

Már csak 10 nap van a Tiroli Állá$ok Expo-ig és CSAK 5 nap arra, hogy regisztrálj és részt vegyél a Tiroli állásfelkészítő tréningen és megszerezd a 100 munkalehetőség közül az egyiket.

Minden 26.-ig regisztrált fő garantáltan kap egy 5000 Ft-os kupont, amit beválthat a Tudomány Nyelviskola szeptemberben induló német nyelvtanfolyamaira.

Az Expo belépő ára 14.700 Ft, de a tőlünk megszokott módon 100% pénzvisszafizetési garanciát vállalunk.

Részt vehetsz egy 3 órás állás felkészítő tréningen, kapsz egy több mint 50 oldalas tájékoztatót, konkrét állásajánlatokat kapsz, amiket a hotelek közvetlenül nálunk hirdettek meg az Expo résztvevőinek! Ne gondolj arra, hogy lemásoltuk valahonnan, mert ezért az elmúlt két hónapban kb. 2000 hotellel beszéltünk telefonon és tőlük szereztük meg a munkalehetőségeket. Ezen kívül kapsz mintákat szerződésről, engedélyről és abszolút átverhetetlenné válsz minden helyzetben, ha ezen résztveszel.

Mi a helyzet a hotelekkel?

Elég brutális visszajelzéseket kaptunk tőlük, ami nagyon meglepett engem.

Olyasmiket mondtak, hogy a magyarok:

- nem beszélnek németül

- lopnak (!!!)

- szó nélkül, szezon közben lelépnek a munkahelyükről

- megbízhatatlanok

Nem tudom, hogy mit történhet az osztrák szállodákban, de 2007 óta elég sokat változtak a dolgok és rá kellett jönnöm, hogy ma már nagyon nehéz rávenni egy hotelt, hogy hirdessen olyan állást, ahova magyar munkavállalókat fog alkalmazni.

A 2000 szállodával folytatott beszélgetésekből most összeszedtünk 100 konkrét álláshirdetést, ahova magyarokat várnak és szeretném, ha 100 álláskeresőnek munkát biztosíthatnék ezzel.

Harmadik újdonság: a Tiroli Állá$ok Expo-n bemutatjuk a Tiroli tananyag könyvsorozatunkat, ami 11 részből áll. Ez egy vendéglátós, német-magyar tananyag, amit kifejezetten olyan álláskeresőknek készítettünk, akik Ausztriában akarnak munkát vállalni a szezonális vendéglátásban.

Premier és kedvezményes ár a Tiroli Állá$ok Expo-n és a Nyelvparádén szeptember 3-4-5 között. A belépés ingyenes és minket megtalálsz a galérián a Millenáris B épületében!

Ok, itt leszek péntekig és várom a kérdéseket!

Üdv.

Iulia

www.tiroliexpo.hu

 

 

 

Sziasztok!

Jó volt veletek chatelni!

Ha van még kérdésetek, hívjatok holnap a 0619990566 telefonszámon (ha nem vagyunk elérhetőek, hagyj üzenetet az üzenetrögzítőn), vagy írjatok Facebookon.

Ne feledjétek, lesz info nap Budapesten jan. 16.-án, és Győrben jan. 23.-án. Lehet jelentkezni, de csak korlátozott számban vannak helyek a konferencia terem kapacitása miatt.

Bővebb info: www.careers-infonap.com

Kellemes délutánt kívánunk Nektek!

Üdv,

Iulia és Zsolt

 

Sziasztok!

Én már bejelentkeztem a blogra innen, a Costa Caffeeból és beszélhetünk a külföldi munka fontos kérdéseiről.

Még mielőtt elkezdenénk, szeretnélek röviden emlékeztetni arra, hogy a legközelebbi chat a Facebookon lesz. Regisztrálj te is, ha még nincs Facebook profilod, mert ingyenes és jelölj be minket az alábbi linken, hogy tudjunk chatelni.

A Facebookon gyakrabban tudunk chatelni, akár naponta, mert ott tudok válaszolni a legtöbb kérdésre és ott akár választ találsz mások kérdéseire is.

A link, ahol bejelölhetsz minket:

http://www.facebook.com/business/dashboard/#/pages/Careers-Worldwide/117303505687

 

Kattints a linkre:


Careers Worldwide on Facebook

 

Nagyon késő van, pontosan 01.39. Már rég aludnom kellene, de valami miatt nem tudok aludni és elkezdtem olvasgatni...És nem hiába nem bírtam aludni, ugyanis egy olyan mondatra találtam rá, ami nagyon jellemző a magyar emberre, a magyar munkavállalóra, amikor külföldre készül és ez összefügg a munkámmal. Ezt egy szóval is jellemezhetem a mai magyar embert: bizonytalan.

Íme az idézet:

"Ha felhagyunk vele, hogy mindenben és mindenhol ígéreteket és garanciákat keressünk, és képesek vagyunk a keblünkre ölelni a bizonytalanságot, hirtelen hihetetlenül izgalmas világ tárul fel előttünk, ami tele van új lehetőségekkel"

Röviden elmondom, hogy mit jelent számomra ez az idézet.

Amióta létrehoztuk a Careers Worldwide szállodai állásportált, később a Careers direktet és most a Careers info napot azt tapasztaltam nap mint nap a munkám során, hogy az emberek mástól várják a megoldásokat, olyanokat kérdeznek, hogy mi a garancia arra, hogy megkapom az állást?

Én ezen annyira csodálkozom mai napig is, hiszen számomra teljesen természetes, hogy egy állás megszerzése csakis rajtam múlik. Elvileg azért alkalmaznak, mert ÉN megfelek és olyan a hozzáállásom, vagy olyan képességeim vannak, amivel jól el tudom végezni a rám bízott feladatokat.

"Légy te a saját közvetítőd" - ez a Careers direkt szlogenje és már jó ideje azon dolgozom, hogy "átneveljem" az ügyfeleim felfogását. Ne mástól várják el a megoldást, hanem kérdezzenek és önállóan keressék meg azt az információt, ami segít az állás megszerzésében. Nem jó az, ha kiszolgáltatott helyzetbe soforjuk magunkat...

"Aki nem hajlandó megfizetni a tudás árát, az nem tudja mennyibe kerül a tudatlanság". Ez a másik kedvenc idézetem és előszeretettel mondom azoknak az érdeklődőknek, akik húzzák az orrukat mindenért és a saját fejlődésükért nem hajlandók semmit áldozni. Ők az átlagember és elborult az agyuk a sok hülyeségtől, amit hallanak nap mint nap a tv-ben és egyéb médiumokban.

2010 sok új lehetőséget tartogat számodra...

Január 10.-én du. 14.00-15.30 között chatelhetsz velem a blogon élőben. Kérdezz és felelek. Bizonyos információ csak január 16.-án és január 23.-án hangzik el a két info napon.

Január 16-án Budapesten lesz az info nap az Alfréd Panzióban és január 23.-án pedig Győrben lesz a Hotel Famulusban.

Részletes információt és beszámolót az előző info napokról az alábbi linken olvashatsz:

www.careers-infonap.com

 

Találkozunk vasárnap az élő blog chaten!

 

Jó éjszakát!

 

Üdv,

Oprea Iulia

Sziasztok!

Köszönöm, hogy itt voltatok. Most elköszönök és szerintem a következő héten is beszélgethetünk "élőben" a blogon, mert úgy látom van sok kérdés. Mit szóltok?

Olvassátok az e-mailem és gyertek el az első Careers direkt info napra, hogy találkozzunk személyesen is.

Szép estét kívánok mindenkinek és remélem sikerült minden eddigi kérdésre választ adnom.

Üdv,

Iulia

Sziasztok!

 

Én már fent vagyok a blogon és már jött is 1-2 kérdés a munkavállalással kapcsolatban.

Ha van kérdésed, akkor írj bátran, mert válaszolok. Itt leszek 17.30-ig.

Van egy újdonság, amit már egyszer említettem, de konkrét dolgot nem mondtam róla: a Careers direkt info nap.

Arra gondoltunk, hogy mivel sosem találkoztunk személyesen veletek, ezért most eljött az ideje. Itt a téli szezon a nyakunkon, millió kérdés van, ami válaszra vár és tökéletes alkalom erre egy info nap, ahol mindenről tudunk beszélni.

A terem, amit bérelünk csak 30 főt tud fogadni, tehát az első 30 jelentkező lehet jelen. A jelentkezéshez szükséges online sablont majd e-mailben elküldöm nektek.

Lesz egy belépő díj is, ami 2380 Ft. Tudom, hogy ez az összeg nem számít annak, aki fontosnak és hasznosnak tartja azt, amit mi nyújtunk és jó arra, hogy kiszűrje a láblógatókat és az ingyenélőket. Bocsi a megjegyzésért, de ez így igaz...

A jó hír az, hogy aki szeretné a helyszínen megrendelni és kifizetni a Careers direkt csomagot, annak a belépő díját levonjuk az aktuális árból. Tehát mivel november 14-re tervezzük az info napot, ezért akkor aznap utoljára lesz 19 900 Ft a csomag ára és ebből az árból vonjuk le a belépő díját, ami 2380 Ft.

A másik dolog: a résztvevők között kisorsolunk egy Careers direkt csomagot a jó öreg kalapos megoldással: bedobjuk a névre szóló belépőket és kisorsolunk egyet. :)

Az info napon kaptok majd egy info füzetet is, ami tartalmazni fogja azokat a témákat, amelyekről ott szó lesz és jegyzetelni is tudsz majd, ha olyan kérdés és válasz hangzik el, ami téged is érint.

Üdv,

Iulia

Hogy juthatok ki végre én is külföldre dolgozni?

Mi a külföldi állás megszerzésének folyamata?

Hogyan szerezzek külföldi állást önállóan, közvetítők nélkül?

Mire jó a Careers direkt csomag?

Milyen egy jó önéletrajz?

Hogy írjak jó bemutatkozó levelet a munkaadónak?

Hol tudom a külföldi munkavállalás során kapott fizetésem adóját visszaigényelni?

Hasznos tippek ha már kint vagy külföldön.

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre fogok válaszolni ITT A BLOGON október 29.-én, csütörtökön délután 16.00 és 17.30 között.

Bombázz kérdésekkel és én élőben válaszolok!

Tervezzük, hogy két hét múlva Careers direkt info napot tartunk, ahol személyesen is találkozhatsz velem és a Zsoltival. Mi vagyunk a Careers Worldwide és a Careers direkt alapítói és egyben az üzemeltetői is.

Mivel eddig csak online tartottuk a kapcsolatot, ezért ez lesz az első személyes találkozásunk Veled.

Találkozunk holnap 16.00 órakor! Várlak!

Üdv,

Iulia

 

 Sziasztok!

 

Küldök egy linket:

http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allakeresoknek_munkavall_eu_egt_tagallamokban&switch-content=ak_munkavall_eu_egt_tagallam_osztrak&switch-zone=Zone1&switch-render-mode=full

Kattints rá, vagy másold a böngésződbe és nézd meg mit ír az ÁFSZ a munkavállalási engedélyről.

Bizonyos szakmában könnyítettek a elbíráláson. Bővebben a fenti linken olvashatsz.

 

Üdv,

Iulia

 Szerencsére volt hatása a tegnapi blog bejegyzésemnek...kezdenek leiratkozni azok, akik nem ide valók és elismerő üzeneteket kapok azoktól, akik úgy látják a helyzetet, ahogy én.

Akik leiratkoztak, annak többsége:

- fogalma sincs, hogy miért iratkozott fel

- szitkozódik úgy, hogy soha nem váltottunk még két szót sem e-mailben, sem személyesen

- ha mégis bekerül a CV adatbázisba és véletlenül pont őt választja ki egy szálloda, akkor kinyomja a telefont, amikor egy munkaadó hívja...Hoppá, ott repül a lehetőség...

Mi az eredmény? A munkaadók azt gondolják, hogy a magyar munkavállalók komolytalanok nagyon. Sajnos ez gyakori és ez ellen tenni kell.

Aki nem iratkozott le:

- kíváncsi az e-mail tanulmányra

- érdekli az ingyenes e-tanár lecke

- lehet nem beszéli jól a nyelvet, de nyitott az újdonságra, akar tanulni

- feltölt cv-t és bekerül az adatbázisba

- megrendeli és igénybe veszi a Careers direkt csomagot

- kiutazik külföldre dolgozni és köszöni szépen jól van.

 

És most egy praktikus tanács azoknak, akik a Careers direkt csomagot igénybe veszik:

- hozz létre egy e-mail címet kimondottan erre a célra (mert több száz e-mailt fogsz kapni és nehéz lesz kiszűrni, hogy melyik privát e-mail és melyik jött munkaadótól) és a kukac előtti rész lehet lehetőleg a neved.

Pl. vizinyuszi kukac gmail.com helyett legyen kerteszbrigitta kukac gmail.com. Ez most csak egy pelda volt, de mindenki igyekezzen a sajat nevet hasznalni. Miert fontos ez? Profi hatást kelt es arra utal, hogy a jelentkező komoly, professzionális.

Üdv,

Iulia

 Amikor elindítottam a Careers direkt csomagot szeptember 1-én előre tudtam, hogy számítani kell azokkal a jelentkezőkkel, akik nem veszik komolyan a munkavállalást, csak okoskodnak és lopják az időmet.

Nos, annak ellenére, hogy egy optimista ember vagyok, mégis tartottam egy kicsit a fent említett jelentkezőktől.

Sajnálattal kell közölnöm, hogy már van feketelistás jelentkező. Mit is jelent ez? Azt, hogy ezentúl nálunk semmit sem vehet igénybe, még az ingyenes szolgáltatásokat sem. Teljesen kitiltjuk mindenről. Magára hagytuk, remélem boldogul egyedül még akkor is ha bajba kerül.

Másrészt azt jelenti, hogy elrabolta az időmet tőled, aki ezt a blogot olvasod és lehet őszintén úgy érzed, hogy a télen szeretnél a segítségünkkel külföldön egy állást szerezni.

Mivel a Careers direkt csomagot napi 2 főre limitáltuk és külön foglalkozunk minden egyes megrendelő egyéni kisérőlevelével (kijavítjuk, kiegészítjük, ha kell), ezért sokan elesnek a lehetőségtől, amikor komolytalanok jelentkeznek. A rendszer sajnos többet nem bír el.

Ezért kérem azokat, akik úgy érzik, hogy semmi keresnivalójuk a télen külföldön egy vendéglátós állásban, kíméljenek meg és iratkozzanak le, mert akkor nem fárasztjuk egymást többet.

Leiratkozni a levelek alján lehet. Szóval hajrá, iratkozz le, ha nem érdekel a külföldi munkavállalás. Ki vagy rúgva!

Ha érdekel a külföldi munkavállalás, akkor töltsd fel a német önéletrajzod és csatolj egy igazolványképet hozzá: www.careers-worldwide.com

Ezzel bekerülsz ingyen a CV adatbázisunkba, amit szállodák látogatnak. Ha nem megfelelő, akkor visszaküldjük, hogy javíts rajta.

Ha szeretnéd igénybe venni a Careers direkt csomagot (és megtudni, hogy mit tartalmaz), akkor itt megtekintheted: www.careers-direkt.com

Mára ennyi.

Sziasztok!

Üdv,

Iulia

 

 

 

A kísérőlevélnek rövidnek kell lennie, maximum fél oldalasnak és a pályázás okáról szóljon, illetve a pályázó alkalmasságáról.

Nem ajánaltos a jelenlegi családi helyzetre kitérni, esetleges problémákról írni, mert az nem ide való.

A kísérőlevélben is nagyon fontos a helyesírás!

Derítsük ki az interjúztató vagy a kapcsolattartó nevét és névre szóló kísérő levelet írjunk, mert az jó benyomást kelt, figyelmességre utal, de maradjunk a hivatalos stílusnál, ne fogalmazzunk szlengben.

Kerüljük a közhelyeket és ne fényezzük saját magunkat, hanem a fél oldalnyi levélben konkrétan nevezzük meg, hogy miért az adott állásra pályázunk és miből gondoljuk, hogy alkalmasak vagyunk az állás betöltésére.

A kísérőlevelet az önéletrajzzal egy dokumentumban küldjük el és ne csatoljuk külön egy másik dokumentumban, mert az plusz munkát jelent az interjúztatónak. Fontos: nem kell megköszönni, hogy elolvasta levelünket, ugyanis azért hirdette meg az állást, hogy valaki(k) jelentkezzen rá.


Üdv, Iulia

 

 

Milyen egy jó önéletrajz?

 

Az állás megszerzése forog kockán, amikor leülsz önéletrajzot írni, ezért érdemes néhány fontos tényezőt figyelembe venni.

Általánosan elfogadott az amerikai típusú önéletrajz, ami tömör és lényegretörő, valamint a meghirdetett állásra van szabva, ami azt jelenti, hogy az adott témakörben releváns iskolai végzettségeket és munkatapasztalatokat kell feltüntetni.

Az önéletrajz ne legyen se túl rövid, se túl hosszú (ne haladja meg a 2 oldalt) és nem ajánlatos egybefolyó szöveget írni, mert az önéletrajzokat olvasónak gyakran alig néhány perc ideje van átfutni az önéletrajzod. Amelyik nem felel meg a starndard elvárásoknak, az gyorsan a kukába landol.

Az önéletrajz vagy CV a következő részekből áll: személyi adatok, tanulmányok, munkatapasztalat, nyelvtudás, számítástechnikai ismeretek, hobby, egyéb kompetenciák.

Kézzel írott önéletrajzot csak akkor készítsünk el, ha ezt a hirdető külön kéri, egyébként a számítógépes, amerikai típusú önéletrajzot ajánlatos megírni.

Példa német és angol önéletrajzra a Careers Worldwide weboldalán található:

http://www.careers-worldwide.com/hu/kulfoldi-munkavallalashoz-oneletrajz-feltoltes

A fénykép

Nem minden országban elvárás az önéletrajzhoz fényképet csatolni, azonban ha van egy színes, mosolygós igazolványképünk, akkor azt csatolhatjuk. Mellőzzük a magánéleti képeket, a kivágott képeket, ahol egyértelmű, hogy nem erre a célra készült.

Pontosság

Nagyon sokat számít a pontos fogalmazás, a munkahelyeknél le kell írni a munkaadó cég nevét, a munkaviszony időtartamát, a beosztást vagy a foglalkozást és a főbb munkatevékenységeket. Ugyanez érvényes a tanulmányokra is, ahol kérik az intézmény nevét, az évet és a szakot, ahol végeztünk.

A hiányos önéletrajz nem sok esélyt ad az állás megszerzéséhez, mert pontatlanságra mutat.

Helyesírás

Fordíts elegendő ídőt arra, hogy átolvasd az önéletrajzod és leellenőrizd a helyesírást, mert a helytelen önéletrajzok műveletlenségre utalnak, ami szintén nem segíti az állás megszerzésében.

E-mail cím

Hozz létre egy e-mail címet kimondottan az álláskeresés céljából és a @ előtti rész legyen lehetőleg a saját neved, és nem a beceneved. Pl. horvathzsolt@gmail.com és nem partimajom56_1@gmail.com.

Látod a különbséget?

Nem érdemes füllenteni a nyelvtudást illetően, mert az igazság gyorsan kiderül. Fontos a nyelvvizsga papír, de a legfontosabb a konkrét nyelvtudás. Ha valamiből nincs nyelvvizsga bizonyítványod, viszont jól beszéled a nyelvet, akkor tüntesd fel az önéletrajzodban. Ha fordítva van a helyzet, hogy van róla papírod, de nem beszéled jól, akkor ajánlatos azt írni, hogy passzív nyelvtudásunk van. Az annyit jelent, hogy valamikor értettem, beszéltem a nyelvet, de mivel nem használom a mindennapokban ezért sokat felejtettem és nem valószínű, hogy most azonnal meg tudok szólalni az adott nyelven.

Hamarosan értesíteni foglak újabb hírekről, addig is töltsd fel az önéletrajzod a www.careers-worldwide.com szállodai állásportálon és ezzel megteszed az első lépést a külföldi állás megszerzéséhez.

Kattints ide: http://www.careers-worldwide.com/hu/kulfoldi-munkavallalashoz-oneletrajz-feltoltes

 

Üdv,

Iulia

 

 

Kedves Olvasók!

 

Május közepén kezdődik a nyári szezon Ausztria egyes tartományaiban és Dél-Tirolban.

Ahogy azt már sokat tudjátok, az osztrák munkavállalás engedély köteles, ezért aki ott szeretne munkát vállalni, most jelentkezzen, mert valószínű az első gyűlésen elfogynak a szezonális munkavállalási engedélyek.

A válságra hivatkozva, lecsökkentették az engedélyek számát és előtérbe helyezik az osztrák munkavállalókat, akik most már szezon jellegű munkát is elvállalnak.

Tubozzátok fel az álláskeresés folyamatát!

Aki gyorsan szeretne állást szerezni és egyszerre sok munkáltatót elérni, tekintse meg az alábbi linket:

http://www.careers-worldwide.com/hu/careers-direkt.php

Üdv,

Oprea Iulia

Sziasztok!

 

Eltelt egy kis idő a legutóbbi bejegyzésem óta, de sok új információm van a külföldi munkavállalással kapcsolatosan.

A kollégám, Zsolti, felhívta az osztrák munkaügyi hivatalt, hogy kérdezze meg mi a helyzet a munkavállalási engedélyek számával, ugyanis nyáron mindig kevesebb engedélyt adnak.

A válságra hivatkozva lecsökkentették drasztikusan a külföldieknek szánt engedélyek számát - ezt a választ kaptuk.

Általában nyáron, a téli szezonhoz képest, csak az engedélyek 30 % - 35 % -át adják ki, de ezúttal még ennél is kevesebb van, mert előnyben részesítik a saját országuk állampolgárait, akik munka nélkül maradtak.

Így az történik, hogy sok olyan magyar, aki évek óta külföldön dolgozik, lehet idén nem kap engedélyt. Előnyben részesülnek azok, akik Magyarországon kiváltják a gyakornoki vízumot. Ez 52 hétre szól és 18-35 éves kor közötti szakképzett munkavállalók kapják meg, illetve azok vannak lépéselőnyben, akik zöld kártyával rendelkeznek, tehát vállalhatnak munkát engedély nélkül.

Az osztrák munkaügyi hivatal tehát első sorban az osztrákokat részesíti előnyben.

Május első felében lesz az első gyűlés a külföldieknek szánt engedélyekkel kapcsolatosan, és azt gyanítjuk, hogy több nem is lesz a nyári szezonban, ugyanis már sokan beadták a kérvényt.

Engem bosszant az a tény, hogy nap mint nap kapok e-maileket olyan állítólagos munkavállalóktól, akik nagyon sürgősen akarnak kiutazni, de nem beszélik a nyelvet, nem szakképzettek és ha lehet akkor más végezze el a munkát helyettük.

Nem tudok üvölteni blogon keresztül ezért csupa nagybetűvel fogom írni azt, hogy NYELVTUDÁS NÉLKÜL NEM LEHET KÜLFÖLDÖN MUNKÁT VÁLLALNI !!!!!!

De még ezek után is jönnek a nagy "okosságok", hogy a Pisti "németbe" van és egy kukkot sem tud németül, szóval ki vagyok én, hogy azt merjem állítani, hogy nyelvtudás nélkül ne menjen külföldre, mert kockázatos. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy akkor a Pisti szerezzen neked állást, mert én így nem tudok.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a nyelvtudás. Nélküle nem tudsz kommunikálni és ha bajod esik, akkor nincs aki segítsen, vagy ha átvernek, nem tudsz mit ellene tenni...nem érted meg, hogy a főnököd mit kér tőled, hogy a kollégád mit mondott...semmit. És ez nem egy elfogadható állapot, figyelembe véve azt, hogy annyi szakképzett és tapasztalt fiatal keres állást külföldön. Velük szemben esélye sincs annak, aki nem beszél nyelvet és nem hajlandó nyelvet tanulni.

Nem számít hány éves vagy, milyen foglalkozásod van..egy munkahely fontossága felértékelődött.

Aki lépést akar tartani, az átképzi magát vagy nyelvet tanul. A weboldalunkon is van egy nyelviskola, ahol lehet jelentkezni angol vagy német nyelvtanfolyamra és 600 Ft-ba kerül 1 óra. Szerintem ez nem nagy befektetés annak, aki változtatni akar a jelenlegi helyzetén.

Várom a hozzászólásokat!

 

Üdv. mindenkinek

Oprea Iulia

 

 

 

 

 

 

21 komment

Címkék: hírek friss

Létrehoztam a blogot azzal a céllal, hogy minél több hasznos információt osszunk meg egymással a külföldi munkavállalással kapcsolatban.

Meghívott voltam március 11-én a Kossuth Rádió Napközben c. műsorában és a külföldi munkavállalásról beszélgettünk élő adásban.

Felhívtam a figyelmet arra, hogy aláírt munkaszerződés nélkül ne utazzon ki senki, illetve ne írjon alá senki olyan szerződést, amit nem ért meg 10000%-an. Sokan úgy gondolják, hogy az mit számít? Hát számít...most értesültem, hogy 4 magyart ismét átvertek Ausztriában, nem fizeti ki őket a munkáltató és nem tudják, hogy a szerződésben mi áll.

Nos, felteszem akkor a kérdést: megéri 10.000 Ft - 12.000 Ft-ot áldozni arra, hogy a lefordítsuk a munkaszerződésünket magyar nyelvre mielőtt aláírjuk? Vagy hivatkozunk arra, hogy nincs pénzünk, utána meg dolgozunk heteken keresztül semmiért...

Sajnos egyre több olyan külföldi munkavállaló keres meg bennünket azzal a problémával, hogy átverték őket és mit tegyenek? Mi azért vagyunk, hogy segítsünk, de jobban örülnénk, ha indulás előtt mindenki pontosan tudná hogy bizonyos helyzetekben mi a teendő.

A blogon ezekről fogok írni, illetve szorgalmazom azt is, hogy iratkozzatok fel a www.careers-worldwide.com szállodai állásportál hírlevél listájára és olvassátok el a 15 fontos tudnivaló a külföldi munkáról c. ingyenes e-mail tanulmányt.

Egyetértesz? Tiltakozol? Írd meg a véleményed!

 

Üdvözlettel,

 

Oprea Iulia