Sziasztok!

Iulia vagyok a Careers Worldwide-tól és nyílt hetet tartok a Careers Worldwide blogon a legújabb ausztriai vendéglátós állásokról, kérdezz bátran!

Itt leszek minden nap péntekig és válaszolok Neked.

Újdonság: nevet változtattunk. A Careers Worldwide helyett Tiroli Álláskereső lett az új nevünk, de a társaság a régi és a weboldal is egyelőre megmarad. Mostantól a www.tiroli.hu weboldalon lehet nálunk önéletrajzot feltölteni és álláskereső útmutatókat letölteni ingyen.

Miért volt ez szükséges? Hát sajnos nagyon kevesen tudják kimondain a Careers Worldwide nevet és úgy döntöttünk, hogy új és magyar nevet adunk magunknak. :)

Mit szólsz? Tetszik az új név? Szerinted is jobb mint a régi?

A másik újdonság az, hogy szereztünk 100 munkalehetőséget Ausztriából, a vendéglátásban és egy zárt körű rendezvényen, a budapesti Millenárisban szeretnénk esélyt adni azoknak az álláskeresőknek, akik már eldöntötték, hogy a téli szezonban akarnak dolgozni és pénzt keresni.

Részletek és regisztráció a weboldal alján: www.tiroliexpo.hu

Időpont: szeptember 3-4-5

Helyszín: Budapest, Millenáris B épület

Regisztrációs határidő: augusztus 31.

Már csak 10 nap van a Tiroli Állá$ok Expo-ig és CSAK 5 nap arra, hogy regisztrálj és részt vegyél a Tiroli állásfelkészítő tréningen és megszerezd a 100 munkalehetőség közül az egyiket.

Minden 26.-ig regisztrált fő garantáltan kap egy 5000 Ft-os kupont, amit beválthat a Tudomány Nyelviskola szeptemberben induló német nyelvtanfolyamaira.

Az Expo belépő ára 14.700 Ft, de a tőlünk megszokott módon 100% pénzvisszafizetési garanciát vállalunk.

Részt vehetsz egy 3 órás állás felkészítő tréningen, kapsz egy több mint 50 oldalas tájékoztatót, konkrét állásajánlatokat kapsz, amiket a hotelek közvetlenül nálunk hirdettek meg az Expo résztvevőinek! Ne gondolj arra, hogy lemásoltuk valahonnan, mert ezért az elmúlt két hónapban kb. 2000 hotellel beszéltünk telefonon és tőlük szereztük meg a munkalehetőségeket. Ezen kívül kapsz mintákat szerződésről, engedélyről és abszolút átverhetetlenné válsz minden helyzetben, ha ezen résztveszel.

Mi a helyzet a hotelekkel?

Elég brutális visszajelzéseket kaptunk tőlük, ami nagyon meglepett engem.

Olyasmiket mondtak, hogy a magyarok:

- nem beszélnek németül

- lopnak (!!!)

- szó nélkül, szezon közben lelépnek a munkahelyükről

- megbízhatatlanok

Nem tudom, hogy mit történhet az osztrák szállodákban, de 2007 óta elég sokat változtak a dolgok és rá kellett jönnöm, hogy ma már nagyon nehéz rávenni egy hotelt, hogy hirdessen olyan állást, ahova magyar munkavállalókat fog alkalmazni.

A 2000 szállodával folytatott beszélgetésekből most összeszedtünk 100 konkrét álláshirdetést, ahova magyarokat várnak és szeretném, ha 100 álláskeresőnek munkát biztosíthatnék ezzel.

Harmadik újdonság: a Tiroli Állá$ok Expo-n bemutatjuk a Tiroli tananyag könyvsorozatunkat, ami 11 részből áll. Ez egy vendéglátós, német-magyar tananyag, amit kifejezetten olyan álláskeresőknek készítettünk, akik Ausztriában akarnak munkát vállalni a szezonális vendéglátásban.

Premier és kedvezményes ár a Tiroli Állá$ok Expo-n és a Nyelvparádén szeptember 3-4-5 között. A belépés ingyenes és minket megtalálsz a galérián a Millenáris B épületében!

Ok, itt leszek péntekig és várom a kérdéseket!

Üdv.

Iulia

www.tiroliexpo.hu

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldi-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr842243411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andi.80 2010.08.24. 13:06:55

Szia Iulia! Szobalányként szeretnék dolgozni Ausztriában a téli szezontól, a kérdésem az lenne, hogy milyen nyelvtudás szükséges ehhez a munkához? Sokat olvastam már arról, hogy nyelvtudás nélkül ne próbálkozzon senki, de mi az a szint, amivel már nyugodtan pályázhatnék? Olyan beszámolókat is olvastam nálatok, ahol a munkavállaló csak minimális szinten beszélt és mégis kapott munkát! Szerencséje volt vagy ennyi is elég? Köszönöm a válaszodat! Andi.

Careers Worldwide 2010.08.24. 13:43:50

@Andi.80: Szia Andi! Valóban jelentkezett már nálunk olyan hölgy, aki nem beszélt jól németül és ilyenkor Zsolti leteszteli a nyelvtudását telefonon keresztül, persze ezért nem kell fizetni és ha nagyon nem megy, akkor nem javasoljuk, hogy kimenjen, de ha alap szinten megy, akkor már tudunk segíteni.

Van egy tiroli tananyagunk, amit szeptemberben nyomtatott formában lehet nálunk megkapni és eddig ezt adtuk e-book formájában. Az sokat segített a felkészülésben.

Olyan nyelvtudás szükséges a szobalány munkához, amivel tudsz kommunikálni a leendő főnököddel és a kollégáiddal, mert ez elkerülhetetlen a munka során.
Mivel nálunk mindig közvetlenül a munkaadóval beszélsz, ezért kell legalább alap szinten beszélni a németet.

Én nem hiszek a szerencsében,inkább abban hiszek, hogy aki eldöntötte és kimondta, hogy ő ez akarja, annak sikerült, mert tőlünk minden segítséget megkapott.

Nálunk még abban más a kapcsolattartás, hogy a munka ideje alatt is szoktunk levelezni az álláskeresőkkel, mindig érdeklődünk, hogy kinél mi a helyzet és ha valahol baj van, akkor intézkedünk, megpróbálunk segíteni.

Ha szeretnél a téli szezonban szobalány állást szerezni, akkor gyere el az Expo-ra, mert ott konkrét állásajánlatot kapsz és van köztük szobalány munkalehetőség is. Ezekért külön nem kell fizetni csak az egyszeri belépőt a tréningre.Ha kérdésed van, ott 100% választ kapsz rá tőlünk.

Regisztrálj itt: www.tiroliexpo.hu

Üdv. Iulia

Andi.80 2010.08.24. 14:09:06

Szia! Nagyon köszönöm a gyors választ, az Expo-ra már regisztráltam, nagyon várom! :-) Önéltrajz, motivációs levél írásban és fordításban tudtok segíteni? Sajnos nem tudom, hogy mi az elvárás! Még egy fontos dolog: nincs gyakorlatom! Ez nem akadály? Érdemes így is pályáznom? Nagyon nagy segítség, hogy leírjátok, hogy mit kell megkérdezni a telefonos interjú során a munkaadótól, sok kérdés fel sem merült bennem! Az a kép pedig, ami a magyar munkavállalókról kialakult elszomorító!!! Andi.

Careers Worldwide 2010.08.24. 14:23:37

@Andi.80: Szívesen! :) Kapsz tőlünk az Expo-n önéletrajz mintát németül és egy útmutatót arról is, hogy mit kell írni a motivációs levélben.

Minden részletes kérdésre ott választ kapsz, arra is hogy mit kérdezz a munkáltatótól a telefonos állásinterjús során és mit kérdezz majd a helyszínen, ha elkezdted a munkát.

Sajnos nincs jó vélemény a magyarokról és elég sokat kellett "pedálozni" a hoteleknél, hogy hirdessenek, ezért is olyan értékesek ezek a munkaajánlatok.

Akkor találkozunk az Expo-n! :)

Andi.80 2010.08.24. 14:33:14

Köszönöm Iulia a válaszaidat, a további kérdéseket pedig összegyűjtöm az Expo-ig! Találkozunk 3-án!:)Szép napot Nektek! Üdv: Andi.

Careers Worldwide 2010.08.24. 14:55:05

@Andi.80: Köszi, neked is! Szia! Iulia

Akoshka79 2010.08.25. 11:12:06

Sziasztok! Mihamarabb szeretnék kijutni Ausztriába dolgozni. Már regeltem a honlapon (www.tirolistb.hu), elküldtem a Lebenslaufomat nektek. Kb mennyi idő míg visszajeleztek? Mert jelenleg még van munkahelyem, de időben fel kell mondanom, ahhoz hogy ki tudjak menni. Üdv Á

Careers Worldwide 2010.08.25. 13:51:39

@Akoshka79: Szia! Ha beküldted az önéletrajzod, akkor biztos kaptál visszajelzést arról, hogy jó úgy vagy kell rajta módosítani, mert csak akkor kerülhet be az adatbázisba.

Attól, hogy bekerültél az adatbázisba, még nem jelenti azt, hogy 1-2 nap múlva találsz munkát, mert több száz álláskereső van és így nem tudjuk megmondani, hogy téged mikor választanak ki.

Felmondani csak akkor szabad, ha már megvan a másik munkahelyed és szerződésetek is van róla, különben két szék közt a pad alatt maradsz.

A munkáltatóval meg szokták beszélni az álláskeresők, hogy külföldre mennek és ilyenkor rugalmasak, ami a felmondási időt illeti. Persze, nem mindegyik munkáltató ilyen...

Ha gyorsan, azaz a téli szezonban akarsz elhelyezkedni, akkor gyere el a Tiroli Állá$ok Expo-ra, mert ott konkrét állások lesznek, amiket meg tudsz pályázni.

Ha nem jössz el, akkor hónapokba telik mire találsz állást. Tehát ha nem akarsz egy adatbázisban várakozni, hogy kiválasszanak, akkor neked az Expo-n a helyed.

Csak 300 fő jöhet el összesen, mert 100 állásajánlat van és nem szeretnénk versenyeztetni egymással a saját álláskeresőinket. Szeretnénk esélyt adni annak a 300-nak, aki ezt komolyan gondolja.

Itt tudsz regisztrálni a lap alján: www.tiroliexpo.hu

Üdv. Iulia

Akoshka79 2010.08.26. 16:03:20

Köszi a választ. Én nem tudok részt venni ezen az expon, de van két ismerősöm akik rajtatok keresztül jutottak ki, szerintem ők sem voltak ilyenen. A másik fontos dolog, hogy nem nagyon értem ezt a direct csomagot, amiért nekem most fizetnem kellene, de senkitől nem kapok tájékoztatást, hogy mégis mit kapok ezért a pénzért, meg hogy van esetleg másik csomag stb.stb. A honlapon semmi info nincs bővebben erről. Valamint fontos kérdés, hogy ha mégis részt veszek az expon ugye 15ezerért, és esetleg össze is jön a 100állásból pont egy nekem, akkor fizetnem kell a 38rugót is a direct csomagért, vagy akkor az ugy oké és viszlát. Várnám h valaki tájékoztasson, mert már semmit sem értek.

Careers Worldwide 2010.08.26. 18:35:01

@Akoshka79: Szia! A weboldalon egyelőre az önéletrajzodat töltötted fel, azért nem kaptál további tájékoztatást.

Az ismerőseid a Careers Direkt csomagot vették igénybe. Ha erre kíváncsi vagy, szívesen küldünk tájékoztatót e-mailben és telefonon is válaszolunk a kérdéseidre, de kérlek jelezd emailben, hogy tudjunk beazonosítani, mert így sajnos nem tudok pontos válaszokat adni.

Az ismerőseid nem voltak az Expo-n, mert ez az első olyan rendezvény, ahol konkrét állásajánlatokat kapsz.

A rendezvény belépőjén túl semmi mást nem kell fizetni.

"Várnám h valaki tájékoztasson, mert már semmit sem értek." - sajnos nem tudom, hogy ki vagy és azért nem tudtalak eddig tájékoztatni.

Kérlek írj e-mailt az info@tiroli.hu -ra.

Ha szeretnél eljönni az Expo-ra, akkor kérlek regisztrálj: www.tiroliexpo.hu

Üdv.

Iulia

Akoshka79 2010.08.26. 19:45:42

szia. írtam emailt neked. köszönöm az eddigi válaszokat

Üdv

á
süti beállítások módosítása