Sziasztok!

 

Én már fent vagyok a blogon és már jött is 1-2 kérdés a munkavállalással kapcsolatban.

Ha van kérdésed, akkor írj bátran, mert válaszolok. Itt leszek 17.30-ig.

Van egy újdonság, amit már egyszer említettem, de konkrét dolgot nem mondtam róla: a Careers direkt info nap.

Arra gondoltunk, hogy mivel sosem találkoztunk személyesen veletek, ezért most eljött az ideje. Itt a téli szezon a nyakunkon, millió kérdés van, ami válaszra vár és tökéletes alkalom erre egy info nap, ahol mindenről tudunk beszélni.

A terem, amit bérelünk csak 30 főt tud fogadni, tehát az első 30 jelentkező lehet jelen. A jelentkezéshez szükséges online sablont majd e-mailben elküldöm nektek.

Lesz egy belépő díj is, ami 2380 Ft. Tudom, hogy ez az összeg nem számít annak, aki fontosnak és hasznosnak tartja azt, amit mi nyújtunk és jó arra, hogy kiszűrje a láblógatókat és az ingyenélőket. Bocsi a megjegyzésért, de ez így igaz...

A jó hír az, hogy aki szeretné a helyszínen megrendelni és kifizetni a Careers direkt csomagot, annak a belépő díját levonjuk az aktuális árból. Tehát mivel november 14-re tervezzük az info napot, ezért akkor aznap utoljára lesz 19 900 Ft a csomag ára és ebből az árból vonjuk le a belépő díját, ami 2380 Ft.

A másik dolog: a résztvevők között kisorsolunk egy Careers direkt csomagot a jó öreg kalapos megoldással: bedobjuk a névre szóló belépőket és kisorsolunk egyet. :)

Az info napon kaptok majd egy info füzetet is, ami tartalmazni fogja azokat a témákat, amelyekről ott szó lesz és jegyzetelni is tudsz majd, ha olyan kérdés és válasz hangzik el, ami téged is érint.

Üdv,

Iulia

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldi-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr41484243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sr26 2009.10.29. 16:16:45

Sziasztok! A párom (53 éves) és én(59) szeretnénk Ausztriában munkát vállalni szobalány ill. házmesteri(mindenes)munkakörben. Bár nem vagyunk fiatalok, agilisek, kreatívak vagyunk.A párom most tanulja a nyelvet, én alapfokon beszélek.
Van-e esélyünk együtt elhelyezkedni?
Tom

Mike88 2009.10.29. 16:22:11

Hy.Én 21 éves pályakezdő pincér vagyok eddig csak a gyakorlati helyemen dolgoztam és kitelepüléseken idén végeztem el egy 2 éves gimnáziumot és szeretnék osztrák munkát vállalni szerinted ez lehetséges?

heagnes 2009.10.29. 16:22:13

@sr26: Sziasztok.Igen van esélyetek még együtt is kimenni dolgozni.Ajánlani tudom a szolgáltatást amit a Júlia és Zsolt rendez.A lényeg,hogy tudjatok kommunikálni németül,hogy a munkaadó ha hív tudjatok beszélni vele.Sok sok emailt kell majd feldolgoznotok :)Szóval lesz válogatási lehetőségetek.Sok sikert nektek.A páylázatba írjátok bele,hoyg együtt szeretnétek.

Szép napot Ágnes

katalin65 2009.10.29. 16:29:02

Kedves Jülia!
elindult az álláskeresés, szépen jönnek a visszajelzések, pozití és negatív is.
problémám az, hogy nagyon gyenge a német tudásom, hiszen soha nem tanultam a nyelvet, most is csak itthon autodidakta módon tanulom. elég jó a nyelvérzékem, remélem ami t csak lehet magamra szedek. ettől függetlenül nagyon bátortalan vagyok, egyszerűen félek társalogni, inkább a szövegértéstől félek, mert esetleg a mondandómat nagyon egyszerűen el tudom mondani, de ha nem értem mit kérdeznek akkor az kellemetlen. angolul elég jól beszélek de nem biztos, hogy ez elégséges. kérdés, milyen szinten kellene a németet tudni, hogy elfogadjanak , ulletve alkalmazzanak ?
egy páran megkérdezték hol lakom és hogy ki tudnék-e utazni bemutatkozni. nos, Tirol elég messze van ahhoz, hogy egy bizonytalan állás miatt kiutazzak mi erről a véleményed?

kicsizsó 2009.10.29. 16:38:51

Sziasztok ! :-)
Tegnap érkeztem haza Tirolból, ahova a Careers direkt csomag megvásárlása révén jutottam ki. Prómamunkán voltam, de bejelentve :-) minden papírt kiadtak és még a betegbiztosítási kártyám is a végén.
Nagyon jók a tapasztalataim, 3 helyen voltam és december közepétől megyek vissza az egyik helyre szakácsnak a téli szezonra áprilisig. Ezer KÖSZÖNET és HÁLA a segítségetekért Iulia és Zsolt!!!

Careers Worldwide 2009.10.29. 16:57:09

@Mike88: Szia! Ha beszéled a német nyelvet, akkor igen. Minden lehetséges, csak csinálni kell. :)

Careers Worldwide 2009.10.29. 17:01:32

@katalin65: Szia! Az a véleményem, hogy sok esetben nem kapod meg az állást, ha nem vagy hajlandó kiutazni egy bemutatkozásra vagy egy próba munkanapra (munkahétre). Az utóbbit rendesen fizetik.
Gondolj csak bele a munkaadó fejével: ő sem akar felvenni valakit úgy hogy nem is látta még soha és esetleg nem olyan jó a német nyelvtudása. Ha lát személyesen is, akkor megváltozhat a véleménye jó irányba.
Szóval ez a te döntésed.
Van olyan munkaadó, aki személyes találkozó nélkül is alkalmazza a jelentkezőt, mert a telefonos beszélgetés során kiderül, hogy jó vagy bizonytalan.
Én a helyedben kiutaznék, ha hívnak, de ez a te döntésed.

Üdv,
Iulia

Careers Worldwide 2009.10.29. 17:02:21

@kicsizsó: Juhhhhuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!

:)

Gratulálok! Jó szezont kívánunk!

Üdv,

Iulia

Careers Worldwide 2009.10.29. 17:03:48

@heagnes: Szia! Én is azt írtam, hogy van esélyük, de talán nem vendéglátásban, hanem inkább idősgondozással lehetne ilyen korban külföldön állást szerezni.

Üdv,

Iulia

katalin65 2009.10.29. 17:13:20

Kedves Júlia!
Ok, a kiutazással semmi gond, természetes, hogy a személyes kontaktus sokat dob vagy ront a lehetőségen.inkább az érdekelne mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban. Bocs, csak tapasztalatlan vagyok ezen a téren és fiatal sem vagyok, hogy könnyebben vegyem a dolgokat.
10 évvel ezelőtt dolgoztam az USA-ban, de akkor még bátrabb voltam. Diplomás és több nyelvet beszélőként már fél éve keresek munkát most már teljesen reménytelenül, így megingott az önbizalmam.

Careers Worldwide 2009.10.29. 17:16:05

Még 20 percet vagyok itt. Ha később is akartok írni, akkor arra már csak holnap fogok válaszolni, de mindenkinek válaszolok, akitől kapok üzenetet.

Careers Worldwide 2009.10.29. 17:22:21

@katalin65: Akik eddig kiutaztak,azok azt mondták, hogy több mint 1 szállodával egyeztettek, és hogy minden rendben volt, illetve a helyszínen megbeszéltek mindent.
Azt tudom javasolni, hogy kérdezd meg pontosan, hogy melyik nap tudna fogadni, jelezd, hogy hány km-ről jössz és hogy azért fontos számodra a találkozás dátuma, illetve próbálj meg 1-2 szállodával még személyes találkozót megbeszélni. Így legalább te is látod, hogy milyen a hely és ha valamelyik nem tetszik, akkor van más választási lehetőséged.
Úgy utazz ki dolgozni, hogy van már szerződésed a munkaadótól.

A munkavállaláshoz kell útlevél is! Ez fontos.

Ne aggódj, minden rendben lesz. :)

Üdv,
Iulia

katalin65 2009.10.29. 17:35:25

mikor készíti el a munkaadó a szerződést? ha kiutazom és mondjuk megegyezek a munkaadóval, akkor ha jól tudom el kell indítania munkavállalási engedélyt, szerződés csak ezután? vagy hogy működik ez? eddig csak egy szálloda jelezte komolyan a szándékát, várom a többi visszajelzését is. ma este elvileg lesz egy interjúm angol nyelven aztán meglátjuk

Careers Worldwide 2009.10.29. 17:37:37

Tipp:

Ha személyes találkozót kér a munkaadó, akkor kössétek egybe próbamunkával is és kérdezd meg, hogy a próbamunka alatt mennyit fizet, illetve, hogy dolgozhatsz annyi napot, hogy legalább a kiutazás költsége megtérüljön? Ez nem jelent akadályt a munkaadónak, viszont te megkeresed a kiutazás költségeit.

Tipp 2.:

A munkavállaláshoz kérik az útlevelet. Ha nincs vagy lejárt, akkor intézkedj, nehogy emiatt maradj le az állásról.

Tipp 3.:

Síoktatókat és snowboard oktatókat keresnek Ausztriába. Elvárás a jó német nyelvtudás és a jelentkező tudjon síelni. Részletek az utóbbi e-mailben vannak.

Careers Worldwide 2009.10.29. 17:40:59

@katalin65: Igen, ha találkoztatok személyesen is és minden ok, akkor beadja a papírokat az engedély miatt és majd utána írjátok alá a szerződést.
Ha megvan az engedély, akkor azonnal fognak hívni, hogy pakolhatsz és várnak.
Lesz interjúd angolul is? Ez ritkaság. Aki konkrétan visszajelzett, annak válaszolj és beszéljétek meg, hogy mi legyen. Ki kell utazni? Lesz próbamunka? Lásd a tippeket.

Üdv,

Iulia

ventspils 2009.10.29. 17:41:36

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy diákként(főiskola) nyárra idénymunkaként lehetséges-e hogy mondjuk egy hónapra mennék csak ki Ausztriába konyhai kisegitőnek/mosogatónak?
Itt a dolog rövidségére kérdezek elsősorban, német nyelvtudás és korábbi amerikai tábori tapasztalat van ilyen téren.

katalin65 2009.10.29. 17:44:53

hogy őszinte legyek , én nagyon örülök az angol beszélgetésnek, mert így nem vagyok elveszve, de nem tudom mennyire pozitív dolog ez. egyébként nagyon kedvesen írtak vissza, hogy Ok, beszéljünk angolul. biztosan kiváncsiak a német tudásomra is, de ezt valahogy megoldom, hiszen írtam nekik, ez a gyenge pontom

Careers Worldwide 2009.10.29. 17:50:11

@ventspils: Szia! Ritkán, de van olyan, hogy csak 1 hónapra, vagy 4-6 hétre keresnek munkaerőt, mert mondjuk aki addig ott dolgozott, az lebetegedett vagy felmondott stb. és pótolni kell a munkaerőt.
Érdemes megpróbálni.

Üdv,

Iulia

Careers Worldwide 2009.10.29. 17:51:35

@katalin65: Rendesek, hogy ezt felajánlották. Majd írj, hogy mi lett.

Üdv,

Iulia

katalin65 2009.10.29. 17:52:41

Ok, természetesen beszámolok róla.
kicsit izgulok.

kityok 2009.10.30. 16:24:47

Sziasztok
Van e arra esely hogy nem csak a nyäri vagy a teli szezonban lehet Ausztriäban dolgozni, hanem egy evet?????
A nyäri szezon äprilis közepetöl kezdödik?????

Careers Worldwide 2009.11.05. 18:46:17

@kityok: Szia! Van rá esély, de az nagyon ritka, mert az osztrákok is védik a saját állampolgáraikat.
Mindenki kint maradna, ha éves szinten tudna külföldön dolgozni és az nem tenne jót az osztrák munkaerő piacnak.
A nyári szezon hivatalosan március 15-én kezdődik.

Üdv,
Iulia
süti beállítások módosítása